Porsche Mission E a fost prezentat la salonul auto international de la Frankfurt. Producatorul german Porsche introduce consumatorului prima masina complet electrica din istoria marcii auto, o masina sport cu 4 locuri. Conceptul prezentat de Porsche combină designul emoțional inconfundabil al marcii cu performanțe excelente si un mod revolutionar de a regandi masina de 800 volți.

Porsche-Mission-E-concept-1031-876x535

Specificatiile fascinantului vehicul creat de Porsche cuprind patru uși și patru locuri unice , peste 600 CP ( 440 kW ) putere și peste 500 de km autonomie.Masina are tractiune integrala pe toate cele patru roti ajungand de la zero la 100 km/h în doar 3.5 secunde. Timpul de incarcare al vehiculului este si el demn de luat in seama pentru o masina electrica, fiind sub 15 minute pentru a ajunge la 80% energie electrică. Comenzile masinii sunt intuitive, operate de privirea ochilor si gesturi facute de sofer, unele fiind chiar prin holograme – extrem de orientate spre confortul șoferului prin ajustarea automată a afisajului electronic la poziția in scaun a conducătorului auto .

Porsche a dezvăluit primul său concept 100% electric. Şi o face într-un mare stil! 600 cai-putere, 500 de kilometri autonomie, viteză maximă de peste 250 km/h, direcţie pe patru roţi şi multe alte noutăţi care anunţă o implicare puternică a mărcii germane în domeniul electric în următorii ani.

Porsche Mission E concept
Porsche Mission E concept

Mănuşa aruncată de Tesla tocmai a fost ridicată, cu furie am zice, de către cei de la Porsche. Care s-au gândit că e cazul să folosească vasta lor experienţă dobândită în cursele de la Le Mans (nu doar cu marca Porsche) şi să pună pe conceptul lor 100% electric, Mission E, cam tot ce ar putea visa cineva de la o supermaşină a secolului XXI.

Mission E Concept are şi un sistem de încărcare special, care permite încărcarea bateriei la 80% în doar 15 minute. Să mai amintim şi de faptul că nemţii se laudă că maşina ar face bucla nordică de la Nurburgring în sub 8 minute?

Tesla, mănuşa a fost ridicată. Aşteptăm totuşi şi prima maşină de serie 100% electrică din partea Porsche… Până atunci, puteţi admira maşina în galeria foto!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.