dacia-duster

Automobile Dacia a devenit cea mai mare companie din Europa de Sud-Est, cu venituri de 4,2 miliarde euro în 2014, depășind OMV Petrom, care s-a aflat în fruntea clasamentului în ultimii șase ani, potrivit unui top realizat de SeeNews.

România domina topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud-Est, fiind cu cele 53 de pozitii ocupate cea mai mare piață din regiune. Este urmata de Slovenia, Croația și Bulgaria.

Cinci companii din România se află pe primele 10 poziții ale clasamentului: Automobile Dacia, OMV Petrom, OMV Petrom Marketing, Rompetrol Rafinare și Rompetrol Downstream.

Veniturile totale ale celor 100 de companii incluse în top au scăzut față de anul anterior cu peste 3 miliarde de euro, la 100,6 miliarde de euro, iar profitul net cumulat a coborât la 2,3 miliarde de euro, de la 2,6 miliarde de euro.

Topul SeeNews este realizat anual și include zece țări din Europa de Sud-Est: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Slovenia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.