Noul Ford Mustang Shelby GT350R este o minune de mașină, cu un design inspirat mai repede de mașinile de curse decât de cele street, iar Ford confirmă noua tendință prin tipul de jante pe care l-au pus pe noul Mustang: modele R din fibra de carbon, o distincție rezervată anterior pentru cumpărătorii supermașinilor Koenigsegg.

2016-Ford-Mustang-Shelby-GT350R-101-626x382

Ford a dat presei mai multe detalii despre noile jante fabricate din fibra de carbon la modelele Shelby GT350 și GT350R, specificând că în jantele cu care sunt echipate cele două modele, tehnologia folosită e aceiași cu cea folosită de NASA la navele spațiale.

Numindu-le „primele jante din fibra de carbon produse în serie din lume,” (Koenigsegg) Ford spune că piesele se cântăresc o doar 9 kilograme fiecare, în comparație cu aproximativ 16 kg pentru o roată de aluminiu. Acest lucru, Ford susține, scade cu până la 30 de kg greutatea mașinii, și aduce o scădere de 40% la inerție de rotație. Roțile de carbon măsoară 19 pe 11 inci in față, cu o jumătate de inch plus de lățime în spate, jantele mașinilor fiind introduse în hiper-lipicioasele anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 .

Produs de Carbon Revolution of Australia, roțile care se confruntă cu provocări semnificative de inginerie pentru a fi incluse pe o masina. Ford spune ca roțile au avut nevoie de un strat special pentru a proteja rășinile din fibra de carbon de la degradarea UV și sarea pusă pe drumuri iarna.

2016-Ford-Mustang-Shelby-GT350R-1011-876x535teh

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.