Vânzările de autovehicule electrice și hibride noi în România au ajuns, în primele nouă luni din acest an, la 332 de unități, în creștere cu 111% față de aceeași perioadă din 2014, reiese din statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), consultată de Agerpres.

ecological car

Numărul mașinilor ecologice, raportate în intervalul ianuarie — septembrie 2015, reprezintă echivalentul a 0,5% din totalul autovehiculelor noi comercializate în aceeași perioadă. Doar la nivelul lunii septembrie din acest an, au fost înregistrate vânzări de mașini electrice în număr de 60 de unități (0,4% din totalul vânzărilor), în creștere cu 130% față de luna anterioară, când s-au vândut 26 de mașini electrice și hibride.

Potrivit APIA, din totalul celor 332 de unități vândute, 22 au fost 100% electrice, creșterea față de primele nouă luni din 2014 fiind de 111%, când se consemnaseră 157 de mașini ‘verzi’ comercializate (din care doar 3 complet electrice).

La capitolul achiziții de autovehicule ecologice România continuă să se situeze în urma unor țări ca: Norvegia, Franța, Olanda, Marea Britanie și Germania.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.