bmw-x5-m-bmw-x6-m-32
Noile modele ale mașinilor BMW, seriile X5 M şi X6 M continuă să surprindă pasionații de automobile prin performanță, viteză și mobilitate – cateva caracteristici care se asezonează mai greu cu mașinile peste două tone.

Primul pas atunci când vrem sa analizăm noile BMW-uri este bijuteria de sub capotă: motorul. BMW a pus pe noile mașini un motor V8 TwinPower Turbo de 4,4 litri, care dezvoltă acum cu 20 de cai-putere mai mult decât în cazul generaţiei precedente, ajungând de la 555 CP la 575 de cai-putere. Cuplul motor a crescut şi el cu 10 procente, noile BMW X5 M şi X6 M avănd de azi 750 de Newtoni-metru, distribuiţi egal pe cele patru roţi prin intermediul transmisiei automate cu opt rapoarte M Steptronic şi a sistemului de tracţiune integrală M.

Greutatea mai redusă cu 30 de kilograme în cazul lui X5 M (2.350 kg) respectiv cu 40 de kilograme în cazul lui X6 M (2.340 kg), influenţează uşor şi cifrele de performanţă: noile X5 M şi X6 M accelerează 0-100 km/h în 4,2 secunde şi ating viteza maximă de 280 km/h.

Criza i-a făcut pe producătorii auto să se orienteze către consumuri cât mai mici ale motoarelor, iar cei de la BMW nu pot ignora trendul industriei; astfel consumul de carburant pe noile X5 M şi X6 M este de 11,1 l/100 km (faţă de 13,9 l/100 km la modelele anterioare). Emisiile de CO2 au scâzut și ele, fiind de doar 258 g CO2 per kilometru.

BMW a lucrat puțin și partea estetică, aducându-i mici îmbunătăţiri. Interiorul noilor mașini are acum scaune tapiţate cu piele Merino şi volan M îmbrăcat în piele, în spatele căruia stă un nou instrumentar de bord, în timp ce plafonul este acoperit cu Alcantara. Iar bordul întregii mașini este îmbrăcat în piele. Iar sunetul în noile BMW X5M si X6M are un nou sound, mai clar dat de sistemul audio Harman Kardon.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.