Fondatorul mărcii Lamborghini ar fi împlinit în 100 de ani în 2016. Pentru a celebra cum se cuvine acest eveniment, marca italiană a „inventat” un supercar care va fi produs în doar 40 de exemplare, fiecare costând aproape două milioane de euro.

După ce ieri a prezentat oficial noul Bugatti Chiron, o expoziție-remonstrație tehnică pe roți care ne arată ce poate să producă o marcă atunci când are verde din partea companiei-mamă, astăzi ne întâlnim cu un alt supercar al Grupului Volkswagen. De această dată, el este semnat de Lamborghini și este produs cu o ocazie specială: 100 de ani de la nașterea lui Feruccio Lamborghini, fondatorul mărcii auto italiene.

Construit pe platforma utiliată de Lamborghini pentru construcția lui Aventador, noul Lamborghini Centenario este un model cu adevărat special atât ca design, cât și ca performanțe. Cu un V12 aspirat de 6.5 litri sub capotă și cu 770 de cai putere în cartea tehnică, cel mai nou model produs de Lamborghini reușește să atingă prima sută de kilometri în doar 2.8 secunde, în timp ce plaja 0-300 km/h este parcursă în mai puțin de jumătate de minut: 28.5 secunde. Viteza maximă atinsă de noul Lamborghini Centenario este de 350 de kilometri pe oră.

Așa cum îi stă bine unui model produs cu o ocazie specială, Lamborghini Centenario va fi produs în ediție limitată. Aflăm, astfel, că marca italiană pune la bătaie doar 40 de exemplare ale noului model: 20 coupe și 20 cabrio. Chiar dacă și prețul unui Centenario este pe măsură: 1.75 de milioane de euro fără taxe, toate exemplarele au fost deja cumpărate

Lamborghini Centenario este o mașină de colecție încă dinainte de lansare.

bugatti 2 bugatti 3 bugatti 4 bugatti

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.