Ssangyong Motor Company este cel mai vechi producător auto din Republica Coreea, care pe parcursul celor aproape 60 de ani de existență a construit la început autobuze și autocamioane, iar mai târziu s-a specializat în proiectarea și producția de vehicule 4×4.

Societatea a fost înființată în 1954, sub numele de Ha Dong-Hwan Motor, iar din anii ’70 a început producția și vânzarea versiunii coreene a vestitelor autoturisme de teren Jeep Willy, potrivit site-ului www.ssangyong.ro.

În 1988 societatea își schimbă numele în Ssangyong Motor Company și în același an lansează prima mașina de teren proiectată și construită în întregime în această țară, prima generație a modelului Korando.

Modelele Musso din 1993 și Korando din 1996, au deschis cu succes piața SUV-urilor la nivel mondial. Mai târziu, Mercedes a ajutat Ssangyong să dezvolte cu succes primul său sedan — mașina de lux Chairman. Pentru a produce motoarele Mercedes, Ssangyong a construit o a doua fabrică în Changwon, conform site-ului www.istoricauto.ro.

În 1993, Ssangyong începe un parteneriat strâns cu Mercedes Benz AG, în baza căruia accesează tehnologie avansată (în special în ce privește motorizările Diesel și pe benzină, respectiv transmisiile automate) și începe producția modelelor Musso bazate pe tehnologia de la Mercedes, precizează site-ul www.ssangyong.ro.

Compania lansează, în 1997, limuzina de lux Chairman, iar în septembrie 2001 are loc lansarea modelului Rexton. În 2003 sunt lansate noul Chairman și noul Rexton, iar în mai 2005 este lansat modelul Kyron. Anul 2006 aduce o schimbare de design pentru modelul Rexton, iar un an mai târziu, în 2007, sunt lansate modelele Actyon și Ssangyong Pick-up, dar sunt regândite ca design și modelele Kyron și Rodius.

În 2010, Ssangyong a fost preluată de grupul Mahindra&Mahindra din India, unul dintre cele mai mari concerne din domeniul industriei și al serviciilor, prezent în peste 100 de țări din lume, care asigură suportul financiar necesar ofensivei noilor modele Ssangyong. În acest sens, Ssangyong a lansat în intervalul 2013 — 2014 modele complet noi. Sediul central a societății se află în Republica Coreea, la Pyeongtaek, în timp ce uzina de motoare se află în Changwon. În 2014 societatea distribuia modelele Ssangyong în 96 de țări.

În cadrul Salonului Auto de la Paris din 2014, Ssangyong a prezentat modelele XIV-Air și XIV-Adventure, concepte ce prefigurează noul SUV de clasa B, Ssangyong X100, care a intrat în producție la începutul anului 2015. Pentru noul model, Ssangyong a dezvoltat două motoare noi, 1,6 litri Diesel și 1,6 litri benzină, conectate la transmisii manuale sau automate cu 6 trepte, noul model fiind disponibil și în versiune cu tracțiune 4×4, conform www.ssangyong.ro.

Modelele comercializate în prezent sunt Tivoli, Noul Korando, Korando, Rexton, Actyon Sports.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.