Mahindra and Mahindra Limited (M&M) este o companie multinațională indiană de automobile cu centrul la Mumbai, Maharashtra. Este una dintre cele mai mari companii de vehicule mari din India și cea mai mare companie producătoare de tractoare din lume. Este parte a Mahindra Group.

Istoria companiei începe în 1945, ca o companie producătoare de oțel, în Ludhiana, ca Mahindra & Mohammed, fiind înființată de frații K.C. Mahindra and J.C. Mahindra și Malik Ghulam Mohammed. După ce India și-a câștigat independența, Mohammed a emigrat în Pakistan. Compania și-a schimbat numele în Mahindra & Mahindra în 1948. S-a hotărât extinderea activității și vânzarea mai multor mașini de teren, începând asamblarea acestora sub licența Willys Jeep în India. Curând s-a înființat asamblarea Jeep în India, ulterior compania asamblând și alte vehicule mari — LCV și tractoare agricole.

Mahindra & Mahindra, ale cărei vehicule sunt produse sub brandul Mahindra, sunt SUV-uri, limuzine, vehicule comerciale, tractoare. Are uzine de asamblare în India, China, Marea Britanie, SUA. Mahindra are relații de colaborare cu companii străine cum ar fi Renault. M&M exportă produse în multe țări și are reprezentanțe în Italia și Africa de Sud, potrivit site-ului www.mahindra.com.

Compania a început fabricarea de vehicule pentru transportul pasagerilor în aprilie 2007, prin Mahindra Renault — vehicule Logan. În segmentul camioanelor și mașinilor grele de transport a intrat prin Mahindra Truck and Bus Division, în colaborare cu International Truck, SUA.

Mahindra produce peste 20 de modele de mașini care includ mașini mari, utilitare multifuncționale ca Scorpio și Bolero. Colaborează cu Ford prin Ford India Private Limited pentru fabricarea de mașini pentru pasageri.

În 2008, la show-ul auto de la Delhi, Mahindra anunța extinderea gamei de vehicule în următorii trei ani, printr-un SUV cu cinci locuri, cu motor turbodiesel. În 2009, a scos pe piață modelul Mahindra Xylo, fiind vândute peste 15.000 de unități în primele șase luni. Din 2008, a început și parteneriatul cu Bavarian Auto Group, urmat de linii de asamblare deschise în Brazilia pentru modelul Scorpio.

Compania indiană a început, din 2010, să vândă SUV-uri în America de Nord, prin distribuitorul Global Vehicles USA, cu sediul în Alpharetta, Georgia. Contractul a durat câteva luni.

În septembrie 2011 Mahindra a lansat un nou SUV — XUV500. Compania a scos o versiune a modelului mini truck Maxximo în iunie 2012. În același an, a fost lansată o nouă versiune a modelului Verito cu motor diesel.

În iulie 2015, Mahindra a scos pe piață un nou SUV — modelul TUV300 cu un motor folosit la modelul XUV500, Scorpio și Xylo. Tot în 2015, compania a anunțat producerea unui automobil Android, care era inspirat din modelele XUV500 și Scorpio.

Între modelele produse de Mahindra amintim: Scorpio, Bolero, XUV 500, Quanto, Thar, Xylo, Mahindra-Renault Verito, Mahindra e2o.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.