Primul automobil Hummer – modelul H1 – lansat în 1992 sub sigla AM General, era un derivat al unui vehicul militar, o versiune civilă a Humvee M998. Noul model a fost perceput ca o revelație. În 1995, compania vinde marca Hummer gigantului General Motors, care exploatează la maximum cererea tot mai ridicată de modele SUV. Hummer H1 a fost baza de la care a pornit GM în construcția brand-ului Hummer.

General Motors a cumpărat numele mărcii și a produs originalul Hummer H1, bazat pe Humvee, Hummer H2 și Hummer H3.

Hummer H1 consuma aproximativ 24 litri carburant la 100 km. A fost lansat apoi Hummer H2, care îmbina performanțele din teren accidentat cu confortul și luxul unui sedan din clasa premium. Hummer H2 ieșea în evidență datorită înălțimii și lățimii de doi metri. Deși robust, Hummer H2 era destul de lejer de condus, având vizibilitate bună și fiind dotat cu unul dintre cele mai sofisticate sisteme de tracțiune integrală, gestionat electronic.

Modelul H2 era echipat cu un motor de 6.000 cmc, putere 322 CP, consum — 18,l /100 km în ciclu mixt.

H3 va fi cel mai mic model din gama Hummer. SUV-ul are o lungime de 4,39 m, o lățime de 1,9 m și o înălțime de 1,83 m. H3 este propulsat de un motor pe benzină cu 5 cilindri în linie de 3,5 l/220 CP. Consumul mediu este de 11,7 l/100 km. Sistemul permanent de tracțiune integrală este controlat electronic și oferă șoferului posibilitatea de a alege între 5 moduri de operare diferite: un mod pentru autostradă, un mod în care forța motoare este distribuită automat între puntea față și cea spate, două moduri pentru teren accidentat și o poziție neutră pentru situațiile în care SUV-ul trebuie tractat. Garda la sol este de 23 de cm.

Pentru interior, lista dotărilor include tapițerie din piele, climatizare automată, sistem multimedia cu CD și DVD. H3 este echipat cu un sistem inteligent de protecție a pasagerilor care interacționează cu echipamentele de securitate în așa fel încât să reducă efectul unui eventual accident.

Viabilitatea mărcii Hummer a fost revizuită de GM din 2008. Marca nu a fost transferată la lichidarea Motors Company ca parte a falimentului GM în 2009, a fost reținută în scopul de a investiga vânzarea mărcii. La sfârșitul lunii februarie 2010, General Motors a anunțat că va începe demontarea mărcii Hummer, dar ulterior producătorul de automobile a fost abordat cu oferte noi pentru marcă.

Modelele comercializate sunt, potrivit site-ului www.hummer.com, H3, H3T, H3X, H3 Alpha, H2 SUV, H2 SUT.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.