Primele modele Infiniti au fost lansate la Salonul auto de la Detroit, din ianuarie 1989 – Infiniti Q45 și Infiniti M30. După 20 de ani de la lansare, japonezii de la Nissan au decis să aducă Nissan Infiniti în Europa. Evenimentul de lansare oficială a coincis cu Salonul Auto de la Paris unde erau prezentate modelele Infiniti sedan și Infiniti coupé, ambele din segmentul mediu, numite Infiniti G37, un SUV – Infiniti FX, cu două versiuni de motorizare, și un crossover – Infiniti EX37, potrivit site-ului www.istoricauto.ro.

Modelul care a atras cel mai mult atenția a fost Infiniti FX, cu un design care păstra mult din aspectul generației anterioare, la fel ca și versiunea Infiniti FX50S, echipat cu motor V8 și putere de 390 CP. Transmisia integrală permanentă și suspensiile active sunt alte argumente solide, iar dispozitivele hi-tech, cum este Around View Monitor, țineau pasul cu competiția europeană. Alte avantaje — Intelligent Cruise Control, Scratch Shield, vopseaua care se reface singură după ce a fost zgâriată, și popularul Bluetooth. Un alt atu este Rear Active Steer, puntea spate care virează odată cu cea din față, cu doar câteva grade, dar suficient pentru a conferi stabilitate mașinii în viraje.

Versiunea Infiniti FX37 se bazează pe un motor puternic, 320 CP, accelerează în 6,8 secunde de la 0 la 100 km/h. Cutia automată secvențială în 7 trepte este gândită special pentru Europa. Trecerea de la o treaptă la alta este extrem de lină, comparabilă cu o cutie CVT. La interior, Infiniti FX are scaune din piele, confortabile, finisaje de lemn și un ceas pe consola centrală.

Mai mic decât Infiniti FX, dar păstrând linia impusă din gamă, Infiniti EX este un veritabil crossover, cu o gardă la sol medie și un motor la care accelerația a câștigat 0,4 secunde. Asigură același nivel de confort, cu un interior asemănător. Transmisia Infiniti AWD inteligentă este prezentă, la fel ca și Infiniti Around View Monitor, cutia automată în 7 trepte și vopseaua Scratch Shield.

Linia Infiniti G este cu totul diferită de SUV-urile mărcii. Infiniti G37 coupé ar putea fi considerat un Nissan 370Z de lux, cu mai mult spațiu (2+2), mai mult confort. Motorul V6 atinge performanțele maxime, greutatea redusă a mașinii asigurând o accelerație de 5,8 secunde și o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic. Amplasarea motorului în spatele punții spate contribuie la echilibrarea maselor, împreună cu tracțiunea spate generând o dinamică impresionantă a vehiculului.

Modele comercializate în prezent sunt, potrivit site-ului www.infiniti.eu, Q50, Q60 convertible, Q60 coupe, Q70, QX50, QX70.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.