Istoria mărcii auto Chevrolet începe în 1911, când Louis Chevrolet și William C. Durant au pus bazele companiei Chevrolet Motor Company.

Despre Louis Chevrolet (1878-1941), pilot de curse și designer de autovehicule, există multe povești, dar marca lansată de acesta este, în prezent, o mare marcă internațională a companiei General Motors, cu vânzări anuale de peste 4 milioane de autovehicule în peste 140 de țări.

Primul Chevrolet european, un model de camion, a fost asamblat la Copenhaga, la 7 ianuarie 1924. Până în 1951, filiala daneză, înființată în 1923 sub denumirea de General Motors International A/S, a scos de pe linia de producție 122.737 modele Chevrolet, aproximativ o jumătate dintre acestea (58.894) fiind autoturisme, potrivit site-ului www.chevroletdibas.ro.

În Germania, modelele Chevrolet au fost asamblate în fabricile din Berlin-Wittenau și Berlin-Borsigwalde. În septembrie 1927, autovehiculul Chevrolet cu numărul 5.000 produs în Germania a ieșit de pe linia de producție. Capacitatea de producție a fost mărită la aproximativ 2.000 de unități pe lună în 1929.

Ca urmare a contextului economic nefavorabil, la 31 octombrie 1931, s-a decis suspendarea activității de producție, General Motors continuând producția și vânzarea în Europa a altor mărci din portofoliu.

În toamna anului 2002, General Motors (GM) a achiziționat active importante ale grupului coreean Daewoo Motors, aflat într-o situație financiară dificilă. Chevrolet a reintrat în Europa în 2005, prin preluarea modelelor Daewoo și vânzarea acestora sub sigla Chevrolet. Aceasta a fost o perioadă de tranziție, până la producerea modelelor globale Chevrolet.

După definitivarea achiziției, GM a înființat o nouă companie cu denumirea GM Daewoo Auto & Technology (GM DAT), cu unități de producție în Coreea și Vietnam. După achiziția fabricii Daewoo de către GM, a început retehnologizarea acesteia în vederea producției noilor modele globale Chevrolet. Toate fabricile Chevrolet, implicit GM DAT, implementează Sistemul Global de producție al grupului GM (GMS), precizează site-ul amintit.

Primul model global produs de GM a fost Chevrolet Cruze, lansat în 2009, care a devenit la scurt timp de la lansare, cel mai bine vândut model Chevrolet în toată lumea. Autovehiculele Chevrolet vândute, în prezent, în Europa sunt dezvoltate la Centrele internaționale de design și proiectare ale GM din America de Nord, Europa și Asia și fabricate în SUA, Canada, Coreea și Rusia.

În scurt timp, Chevrolet a lansat în Europa 10 noi modele, toate obținând rezultate foarte bune la testele euro NCAP, fiind printre cele mai sigure mașini din segmentele din care fac parte.

Gama Chevrolet destinată pieței europene a cuprins în scurt timp modele: autovehiculul mini de oraș Spark, modelul de mici dimensiuni Aveo sedan și hatchback, modelul compact Cruze sedan, hatchback și station wagon, modelul sedan de clasă medie Malibu, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul Captiva, legendarele modele sport Camaro și Corvette, precum și Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsă, SUV Crossover.

În 2013, Chevrolet a lansat un SUV de clasă mică, modelul Trax, conform site-ului www.chevroletdibas.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.