dacia-vecheToate cele 13.000 de tichete electronice din „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național’ (Rabla Clasic – 2016), destinate persoanelor fizice, au fost deja rezervate de populație și se ia în calcul posibilitatea majorării numărului de vouchere alocat acestei categorii, a anunțat, vineri, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

‘Este pentru prima dată în istoria programului când toate tichetele electronice destinate persoanelor fizice sunt rezervate în 3 săptămâni de la lansare. Nu poate decât să ne bucure că populația manifestă un asemenea interes pentru program și că putem contribui activ la îmbunătățirea calității aerului în România. La începutul săptămânii viitoare, vom analiza posibilitatea majorării disponibilului alocat în Programul ‘Rabla Clasic’ pentru a permite noi rezervări’, afirmă președintele AFM, Istvan Jakab.

S-au terminat voucherele valorice pentru RABLA

Potrivit unui comunicat al AFM,  vineri, 8 iulie 2016, în aplicația informatică PSIPAN (Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național — n. r.) au fost înregistrate peste 13.000 de rezervări, din care mai mult de 9.000 au îndeplinit toate cerințele privind înscrierea la producători, respectiv validarea informațiilor și au fost finalizate procedurile de casare și radiere.

AFM a lansat „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național’ (cunoscut sub titulatura de Programul „Rabla’) pentru persoanele fizice în data de 14 iunie 2016.

Anul acesta, Programul ‘Rabla’ este structurat pe două componente: ‘Rabla Clasic’ — prin care românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziția unui autovehicul nou în schimbul unui autovehicul vechi și ‘Rabla Plus’ — program nou, prin care este stimulată achiziția unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării un autovehicul vechi.

Obligația casării intervine doar pentru cei care doresc să cumuleze finanțarea acordată prin acest nou program cu cea din Programul ‘Rabla Clasic’.

Pentru acest an, bugetul alocat celor două programe este de 220 milioane de lei, din care 75 milioane de lei sunt alocate extensiei ‘Rabla Plus’, atât pentru achiziționarea de autovehicule noi electrice și electrice hibride, cât și pentru finanțarea rețelei de stații de încărcare a acestora.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.