volkswagen logo carȘeful Volkswagen AG, Matthias Mueller, a respins solicitările ca producătorul auto să compenseze clienții europeni din cauza scandalului emisiilor (Dieselgate), așa cum s-a întâmplat în SUA, declarând pentru un ziar german că un acord similar ar fi neadecvat și imposibil din punct de vedere financiar, transmite Reuters.

Săptămâna aceasta, VW a anunțat că va plăti 15,3 miliarde de dolari după ce a recunoscut că ani de zile a folosit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA, acceptând să răscumpere vehiculele de la consumatori și să furnizeze fonduri pentru a stimula producerea autoturismelor ecologice.

Volkswagen va trebui să ofere consumatorilor europeni compensații similare cu cele acordate americanilor, a declarat duminica trecută comisarul european pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM, Elzbieta Bienkowska. Potrivit oficialului european, ar fi incorect ca VW să îi trateze diferit pe consumatorii europeni din cauza unui sistem juridic diferit. „Tratarea în mod diferit a consumatorilor europeni față de cei americani nu este o modalitate de a recâștiga încrederea”, a spus Bienkowska.

„Avem o situație diferită aici (în Europa)”, a declarat Matthias Mueller pentru publicația germană Welt am Sonntag. Acesta a adăugat că deși situația financiară a VW este solidă, grupul german ar face față cu dificultate la o repetare a acordului din SUA în Europa.

„Nu trebuie să fii matematician pentru a realiza că o compensație la un nivel ridicat arbitrar ar distruge Volkswagen”, a avertizat Matthias Mueller.

Acesta a explicat că a discutat săptămâna acesta cu Bienkowska la Bruxelles în legătură cu compensațiile.

„În SUA, limitele privind emisiile poluante sunt ai stricte, ceea ce face mai complicată repararea autovehiculelor. Iar participarea la programul de răscumpărare este voluntară (pentru clienți), ceea ce nu este cazul în Germania, de exemplu”, a afirmat directorul general al VW.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.