volkswagen logo on carGrupul auto german Volkswagen AG a raportat miercuri un profit semestrial peste așteptări, adăugând însă că a pus deoparte alte 2,2 miliarde de euro pentru a acoperi costul scandalul manipulării emisiilor poluante, transmite Reuters.

Cel mai mare constructor auto european a precizat că în perioada ianuarie-iunie 2016 profitul său operațional a crescut cu 7% până la 7,5 miliarde de euro, grație îmbunătățirii rezultatelor înregistrate de marca VW în perioada aprilie-iunie. Cu toate acestea, ajustat în funcție de costurile riscurilor juridice, profitul operațional a fost de 5,3 miliarde de euro în primul semestru al acestui an, în scădere cu 22% față de 6,8 miliarde euro în perioada similară a anului trecut.

Grupul auto german Volkswagen realizează o cifră de afaceri de peste 200 de miliarde de euro pe an și are aproximativ 600.000 de angajați. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.