Grupul Volkswagen a redus bugetul de investiţii pentru anul viitor cu 30%, la 12 miliarde de euro, pe fondul discuţiilor nefinalizate cu autorităţile de reglementare din Europa şi Statele Unite legate de scandalul emisiilor, transmite Bloomberg.

Producătorul auto german a anunţat vineri că anul viitor va cheltui 12 miliarde de euro pentru dezvoltarea de vehicule, fabrici şi tehnologie. Anul trecut, VW se angajase să aloce în medie 17,1 miliarde de euro anual, în următorii cinci ani, pentru investiţii.
61rOj-tQl2L._SL1000_
Consiliul de supraveghere, managerii şi liderii sindicali se gândesc cum să organizeze mai bine grupul care reuneşte 12 branduri şi peste 300 de modele.

Anterior scandalului emisiilor, Volkswagen a crescut de peste două ori investiţiile, începând din 2008.

Potrivit estimărilor Evercore ISI, VW are capacitatea să reducă cu 10% cheltuielile de capital şi costurile de dezvoltare.

Directorul general al grupului, Matthias Mueller, a precizat într-o conferinţă de presă că VW nu va face reduceri ale cheltuielilor care să îi afecteze viitorul.

După izbucnirea scandalului legat de manipularea rezultatelor testelor de poluare pentru 11 milioane de automobile diesel, la jumătatea lunii septembrie, grupul a anunţat că va reduce investiţiile la divizia Volkswagen cu 1 miliard de euro pe an.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.