Registrul Auto Român (RAR) a anunțat încheierea unui parteneriat cu Grupul Renault România, având ca obiect utilizarea poligonului de încercări autovehicule din localitatea argeșeană Merișani, aflat în proprietatea producătorului auto francez.

„Astfel, specialiștii Registrului Auto vor putea efectua o gamă mai largă de încercări dinamice, atât cele oficiale pentru admiterea în circulație a vehiculelor, cât și în parteneriat cu constructorii pentru testarea și verificarea modului de răspuns al vehiculului la condiții reale de drum, înainte de omologare”, se precizează într-un comunicat al RAR.
renault10
Pe pista poligonului de la Merișani se vor efectua încercările dinamice utilizate frecvent în procesul de omologare. Este vorba de determinarea vitezei maxime, determinarea timpilor de demaraj și a eficacității sistemului de frânare, determinarea nivelului zgomotului exterior în mers și staționare, evaluarea stabilității transversale, verificarea parametrilor sistemului de direcție, determinarea nivelului acustic al avertizorului sonor sau etalonarea vitezometrului.

„Aceste încercări se pot efectua doar în condiții bine determinate privind caracteristicile de mediu și numai pe suprafețe de drum special amenajate conform cerințelor impuse, mai ales în ceea ce privește suprafața de rulare. Parteneriatul a fost necesar pentru că realizarea încercărilor în regim de trafic normal ar implica o serie de riscuri atât pentru personalul RAR cât și pentru ceilalți participanți la trafic”, se mai menționează în comunicat.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.