Negocierile pentru preluarea echipei de Formula 1 Lotus de către grupul auto francez Renault SA, proprietarul Dacia, sunt practic încheiate, a declarat duminică actualul proprietar al Lotus, Gérard Lopez, transmite Reuters.

Discuțiile dintre Renault și Lotus durează de mai multe luni, iar un anunț ar putea fi făcut cu ocazia Grand Prix-ului de la Abu Dhabi. Constructorul francez, care în prezent furnizează numai motoare pentru Formula 1, a semnat în septembrie o scrisoare de intenție pentru preluarea unei participații majoritare la Lotus F1 Team, aflată în dificultăți financiare.

‘Am înțeles că Renault mai are câteva lucruri de clarificat cu responsabilii din Formula 1 și FOM (Formula One Management), însă în ceea ce ne privește suntem gata să semnăm un acord. Pentru mine acesta nu va fi sfârșitul pentru că m-au rugat să rămân și deci, după ce vom încheia afacerea, voi continua’, a declarat Gérard Lopez, care va păstra o participație minoritară la Lotus F1 Team, pentru postul de televiziune Sky Sports.

lotus f1
Unul din punctele care mai rămân de rezolvat în discuțiile dintre Renault și Formula One Management (FOM), care organizează competițiile de F1, se referă la așa-numitele ‘heritage payments’, o serie de plăți speciale pe care Renault le pretinde înainte de a-și confirma intrarea în calitate de echipă completă în cursele de F1. Echipele Ferrari, Mercedes, McLaren, Williams și Red Bull primesc aceste prime drept recunoaștere pentru contribuția lor din trecut la Formula 1.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.