Lotus, producător de automobile britanic cunoscut pentru mașinile sport ușoare, a ieșit din zona sa de confort lansând SUV-ul electric Eletre, de peste 2.700kg. Așadar, sosirea noului Lotus Emeya EV 2025, deși este încă un vehicul cu totul diferit de un Elise sau un Emira, nu este la fel de șocantă în acest context. În calitate de frate al lui Eletre, noul hatchback Emeya cu patru uși prezintă un grup motopropulsor și un design similar, dar promite performanțe și mai bune datorită formei sale mai joase și mai aerodinamice.

Nu suntem siguri exact la ce se referă Lotus când numește Emeya „Hyper-GT”, dar este clar menit să concureze cu Porsche Taycan, Lucid Air și Tesla Model S. Ca atare, este echipat cu un acumulator mare — 102,0 kWh, mai exact — și motoare electrice puternice față și spate. Se așteaptă ca configurația standard să ofere aceeași 603 cai putere și cuplu motor ca modelele Eletre cu specificații inferioare însă, asta în timp ce versiunea superioară a lui Emeya promite 905 cai putere. Această versiune va avea și o transmisie cu două trepte așa cum are și Porsche Taycan.

Deși Emeya va fi probabil o mașină mai grea ca Eletre, Lotus încă susține că versiunea de 905 CP va ajunge la 100km/h în mai puțin de 2,8 secunde și va ajunge la o viteză maximă de 255km/h. Este echipat cu o suspensie pneumatică standard și are tot felul de elemente aerodinamice active, cum ar fi obloane pe grila frontală, un difuzor spate și un spoiler spate care se desfășoară pentru a crea mai multă forță aerodinamică la viteză.

Estimările oficiale ale autonomiei pentru Emeya nu sunt încă disponibile, dar Lotus spune că vor fi similare cu numerele lui Eletre – adică o autonomie cuprinsă între 420 și 506 kilometri, în funcție de configurație. Emeya este, de asemenea, capabil de încărcare rapidă la curent continuu de până la 350 de kilowați.

Interiorul arată extrem de modern și este decorat în materiale, inclusiv Alcantara, piele Nappa și aluminiu. Există un ecran tactil mare de infotainment pentru tabloul de bord și va fi disponibil și un afișaj head-up cu realitate augmentată de 55,0 inchi. Un aranjament cu patru locuri este ilustrat cu scaune cupe din spate, dar va exista și o banchetă din spate disponibilă pentru a aduce capacitatea de cinci pasageri. Trapa din spate se deschide pentru a dezvălui o zonă de încărcare oarecum spațioasă.

Lotus spune că producția lui Emeya va începe în 2024. Prețul nu va fi publicat decât mai târziu, dar ne gândim că va începe de la 120.000 euro, cu versiunea de top de 905 CP depășind cu mult 170.000 euro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.