Hyundai a lansat prima sa mașină electrică dar se pare că este gata să lase motoarele cu ardere în urmă. După cum raportează Electrek, cei de la Korea Economic Daily susțin că Hyundai a închis unitatea de proiectare a motoarelor din centrul de cercetare în această lună. Vor mai rămâne câțiva muncitori pentru a perfecționa motoarele existente, dar restul se va muta la lucrări legate de vehiculele electrice.

În același timp, coreenii au lasăt de înteles că în prezent Hyundai transformă clădirile și halele de producție pentru dezvoltarea vehiculelor electrice. Centrul de dezvoltare a grupului motopropulsor devine o unitate de testare a electrificării, iar centrul de dezvoltare a performanței este acum dedicat mașinilor electrice. Există, de asemenea, un nou centru de dezvoltare a bateriilor, în timp ce cercetătorii caută acum materiale pentru producția de baterii și cipuri.

Hyundai vrea să accelereze tranziția la vehiculele electrice și iar asta înseamnă să-și dedice mult mai multă energie noilor tehnologii existente și dezvoltării altora necesare noilor mașini electrice. Trecerea pe EV-ul este „inevitabilă”, a spus noul șef de cercetare Park Chung-kook într-un e-mail trimis angajaților, iar tranziția va ajuta la producerea de mașini care „domină viitoarea piață”.

Schimbarea priorităților producătorului auto ar avea sens, cel puțin la nivel global. Multe țări și state intenționează să interzică vânzările de mașini cu combustie în anii 2030. Hyundai are un plan climatic care ar duce spre scăderea vânzărilor masinilor cu ardere internă până în 2030 urmănd a reduce la zero toate vânzările de vehicule cu ardere până în 2035. Hyundai a început prin a renunța treptat la mașinile diesel. „Nu ar avea mare rost să proiectăm noi motoare care să aibă doar o perioadă scurtă de timp pe piață, în timp ce compania este foarte probabil să-și extindă în mod semnificativ gama de vehicule electrice cu mult înainte de orice oprire guvernamentală” declară reprezentanții Hyundai.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.