Anvelope de iarnaNu ar fi frumos ca toata lumea sa nu mai invete cat de importanta este o masina echipata corespunzator anotimpului, abia dupa ce a avut un accident grav?

Bineinteles ca ar fi, insa pentru acest lucru este nevoie de o informare corecta a populatiei detinatoare de permis auto, o informare care sa fie facuta constant, la inceputul fiecarui sezon.

Iata mai jos o scurta lista cu cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le invatati si de care trebuie sa tineti cont pentru a conduce in siguranta, indiferent de vremea de afara:

Incepem cu cauciucurile. Sunt elementele esentiale pentru ca masina, in special pe timp de iarna sa se deplaseze fara a derapa sau acvaplana. Un simplu set de anvelope de iarna va poate feri de accidente ingrozitoare. Echipand masina cu anvelope create special pentru temperaturi negative, inghet, zapada si carosabil ud, nu mai riscati sa pierdeti controlul volanului in curbe, nu mai riscati sa nu puteti frana, sau in caz ca doriti sa evitati un obstacol, sa alunecati. In cazul in care vi se pare o cheltuiala prea mare setul de anvelope de sezon, investiti macar intr-un set calitativ de anvelope all season caci fac diferenta!

Urmeaza pe lista placutele de frana. Este adevarat ca un set de anvelope potrivite va scutesc de multe neplaceri insa si placutele de frana trebuie sa ajute, sa fie capabile sa ajute mai bine spus, astfel incat franarea sa poate fi facuta din scurt, in orice moment este nevoie.

Un alt element care va poate salva viata si nu numai iarna, este centura de siguranta. Stiu ca nu puteti “echipa” masina cu centura de siguranta caci este deja din fabricatie prezenta, insa trag un semnal de alarma pentru folosirea sa si nu de teama amenzilor ci a unui accident. Sunt o multime de cazuri in care centura de siguranta a salvat vieti, asa ca, orcat de incomoda pare, mai ales iarna cand numarul accidentelor creste exponential, folositi-o cu incredere chiar si pe distante scurte.

Nu in ultimul rand, oricand porniti cu masina la drum verificati apa, uleiul, lichidul de parbriz si functia de dezaburire caci fiecare dintre acestea au un rol esential pentru un drum fara peripetii pe timp de iarna cand de cele mai multe ori conditiile sunt destul de dificile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.