Nissan_Sport_Sedan_Concept_Nissan_50069_0Renault-Nissan a anunțat că în următorii patru ani vor aduce pe piață  10 modele cu tehnologii autonome. Acestea sisteme vor ajunge pe piață treptat, primul dintre ele se numește „single-lane control”.

Conform oficialilor Renault-Nissan, tehnologia îi va permite vehiculului să ruleze singur pe autostradă pe o singură bandă. Sistemul va funcționa și în condiții de trafic aglomerat, ceea ce înseamnă că va accelera și va frâna fără ca șoferul să intervină asupra comenzilor.

Începând cu 2018 Renault-Nissan pregătește și sistemul „multiple-lane control” care va permite mașinii să schimbe benzile de mers fără intervenția soferului, iar în 2020 tehnologia dezvoltată va îngloba și funcția „intersection autonomy”.

Tehnologiile inventate de cei de la Renault-Nissan vor fi disponibile pe modelele accesibile publicului larg și vor ajunge pe piețele din Europa, Japonia, SUA și China. În plus, oficialii Renault-Nissan sunt convinși că noile tehnologii autonome vor aduce o îmbunătățire considerabilă a siguranței pe șosele și o fluidizare a traficului auto în zonele aglomerate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.