Codul Rutier prevede că în caz de ninsoare, autovehiculele trebuie să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, fără să precizeze dacă această obligație este legată de o perioadă anume din an, respectiv o data de la care sa inceapa schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna.

Ordonanţa de Guvern 5/2011, cea care reglementeaza acest aspect al circulatiei rutiere face referire la echiparea masinilor cu anvelopele de iarnă obligatoriii pe drumuri cu zăpadă, gheță sau polei.
Noul Cod Rutier precizează că pentru conducerea unui autovehicul care are anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele din în certificatul de înmatriculare sau uzate peste limita maximă admisă, şoferii riscă amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Confom normelor în vigoare, anvelopele de iarnă acceptate legal sunt cele inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a fi incluse în această categorie anvelopele marcate numai „all seasons” (4S); acestea, ca şi cele Alpin, Mountain sau Winter, sunt acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de zăpadă (M+S, M.S., M&S).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.