Când vine vorba de instigarea unei revoluții a mașinilor ecologice, producătorul de automobile electrice Fisker pune roțile în mișcare pentru a constientiza lumea în privința grijii față de mediul înconjurător. Miercuri, președintele și CEO-ul producătorului auto danezo-american Henrik Fisker a dezvăluit ceea ce ar putea fi „cea mai durabilă mașină din lume” la Salonul Auto de la Los Angeles, SUA. „Misiunea noastră este să creăm cele mai inovatoare și durabile vehicule din lume, care sunt și la prețuri accesibile și totul începe cu Fisker Ocean, pe măsură ce îmbrățișăm pe deplin un viitor curat pentru toți”, a spus Fisker la eveniment.

Fisker a spus că Oceanul a fost proiectat pentru a fi „cât mai sustenabil posibil”. Ce înseamnă asta în practică?

În interior, mașina are cinci locuri pentru pasageri are un interior complet natural, folosind materiale reciclate, inclusiv covoare din plase de pescuit recuperate și tricouri vechi. Roțile sunt dintr-un aliaj de cauciuc reînnoit complet cu huse de roți din material reciclat.„Este o parte interesantă că putem folosi materiale reciclabile și putem crea un vehicul de lux”, a spus Fisker.

În ceea ce privește bateriile, SUV-ul este alimentat cu un pachet de baterii de 80 de kilowați oră (kWh), folosind o compoziție chimică a celulei bateriei cu fosfat de litiu-ion (LFP). Este furnizat de CATL, producătorul chinez de baterii care are deja afaceri cu Tesla și Volkswagen.

Vor exista trei modele electrice ale Oceanului: Fisker Ocean Sport, Fisker Ocean Ultra și Fisker Ocean Extreme. Vehiculul va începe oficial să iasă de pe linia de producție la fabrica partenerului de producție al Fisker, Magna-Steyr din Graz, Austria, în luna noiembrie 2022.

Un acoperiș solar și un ecran rotativ

Lăsând deoparte puterea bateriei EV și interiorul, Fisker caută să-și intensifice acreditările în materie de durabilitate. De exemplu, Ocean Extreme, cu prețul de listă mai mare, a fost proiectat cu un acoperiș solar unic, FiskerSolarSky. Fisker susține că este capabil să ofere aproximativ 3.200 km de autonomie suplimentară pe an în condiții ideale. Interiorul are, de asemenea, un ecran imens de 17,1 inchi în centrul tabloului de bord. Pentru comparație, ecranul unui Tesla măsoară 15 inchi. Ecranul lui Ocean are avantajul suplimentar de a fi rotativ, permițând șoferilor să treacă de la modul peisaj la modul portret, în funcție de utilizarea lor curentă.

Ca o ultimă personalizare, Fisker vrea să se joace cool cu ​​un mod „California”. Acest mod coboară toate geamurile vehiculului la atingerea unui buton, chiar și geamurile sferturi, geamurile mici de deasupra roților din spate.

Faceți vehiculele electrice accesibile pentru toată lumea

Cu prețuri cuprinse între 33.150 EUR pentru ediția Sport și 60.822 EUR pentru cea Extreme, CEO-ul producătorului auto a spus că este hotărât să facă „un vehicul super cool, accesibil pentru toată lumea”. În SUA, după ce se iau în considerare creditele fiscale federale și de stat, precum și stimulentele, costul unui nou Fisker Ocean Sport va scădea de fapt la 26.519 EUR.

„Cred că asta trebuie să facem pentru ca electrificarea să fie cu adevărat globală, trebuie să facem vehiculele electrice accesibile pentru toată lumea”, a spus el.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.