Buick a devenit un pic mai bine văzut în Statele Unite, vânzările brandului pe piața mondială scăzând începând sfârșitul anilor 1990. Între timp, marca americană premium a devenit un succes peste Oceanul Pacific, în China. Peste un milion de mașini Buick au fost vândute în China chiar în 2018 (puțin peste 200.000 de Buick au fost vândute în SUA în acel an), iar Buick a înregistrat peste 10 milioane de vânzări în China de la sosirea acestuia în 1998. Având în vedere importanța Buick pe piața chinezească, compania a și-a anticipat acum viitorul electric pentru China cu conceptul Electra-X, care poate sugera și ceea ce urmează pentru sub-marca Electra anunțată recent în S.U.A.

Electra-X este un SUV cu o caroserie elegantă și o linie a capotei înclinată. Designul a fost produs de echipa General Motors din Shanghai, iar crossover-ul se bazează pe platforma Ultium, care stă la baza Cadillac Lyriq și GMC Hummer EV de la General Motors. Farurile subțiri se așează deasupra unei grile cu deschidere largă, cu elemente triunghiulare complicate, în timp ce spatele are o bară luminoasă la modă pe toată lățimea. Noul logo al Buick, care elimină cercul care înconjura în mod tradițional designul cu trei scuturi, împodobește botul mașinii, iar conceptul prezentat publicului circulă pe roți de 21 de inci.

Interiorul este aerisit datorită acoperișului de sticlă și stâlpilor subțiri, iar tabloul de bord are orificii de aerisire ascunse și un ecran de 30 de inchi cu rezoluție de până la 6K. Cele patru scaune ale Electra-X sunt tapițate într-o țesătură realizată din sticle de plastic reciclate, iar sistemul de control vocal poate comanda aproape 50 de funcții diferite. Conceptul include, de asemenea, tehnologia GM Super Cruise de asistență a șoferului, care se regăsește deja pe vehiculele electrice ale mărcii, inclusiv pe vehiculele Hummer și pe mașinile pe benzină ale brandului american, inclusiv pe Escalade.

Nu există niciun cuvânt despre cât de mult din designul lui Electra-X va ajunge la primul SUV Electra de pe piața din SUA. Acest vehicul va fi făcut public în 2024 și va împărtăși platforma cu Lyriq, dar între Electra-X și conceptul Wildcat, începem să înțelegem destul de bine cum va arăta viitorul Buick.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.