fiatConstructorul auto Fiat Chrysler Automobiles NV a confirmat, luni seară, că este investigat de autoritățile americane pentru o posibilă falsificare a rapoartelor referitoare la numărul de automobile vândute, transmite Bloomberg.

Potrivit unui comunicat de presă al Fiat Chrysler, compania cooperează în cadrul investigațiilor demarate de Departamentul american al Justiției și Autoritatea de Supraveghere a Piețelor Financiare (Securities and Exchange Commission) privind vânzările sale de vehicule în SUA.

„În bilanțurile sale anuale și trimestriale, Fiat Chrysler Automobiles a înregistrat veniturile pe baza livrărilor către dealeri și clienți și nu pe baza numărului de vehicule vândute către clienții finali”, se arată în comunicatul companiei.

Anterior, Bloomberg News a informat că procurorii americani au demarat o anchetă asupra unei posibile fraude la Fiat Chrysler. Această anchetă ar putea da o lovitură serioasă constructorului auto, care a anunțat vânzări record, după ce Fiat a preluat controlul deplin la Chrysler în 2014.

În luna decembrie a anului trecut, Fiat Chrysler (FCA) a raportat că a înregistrat cele mai mari vânzări de pe piața din SUA din istoria de 90 de ani a companiei, cu 217.527 de vehicule vândute și, totodată, a informat că vânzările sale au crescut timp de 69 de luni consecutive.

În replică, în luna ianuarie a acestui an, mai mulți dealeri din Illinois și Florida au demarat o acțiune în justiție în care contestă cifrele de vânzări ale FCA susținând că producătorul auto a „umflat” artificial vânzările prin plata unor dealeri care să raporteze că au vândut mai multe vehicule decât în realitate.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.