Miercuri, Fiat a readus la viață numele Topolino cu o imagine de promovare pentru următorul său vehicul electric: un cvadriciclu ghemuit, retro, care are o capota decapotabilă și funii în loc de uși.

După înfățișare, noul Topolino este interpretarea lui Fiat asupra Citroenului Ami, dar schimbă aspectul și „privirea” neliniștită a lui Ami cu curbe mai blânde și o față care aproape că seamănă cu un zâmbet.

Această mașină electrică nu seamănă cu Fiat 500 „Topolino” original (după cum subliniază Car and Driver, pare în schimb un semn din cap către 500F Jolly din anii 1970). Totuși, noul Topolino pare că se va descurca precum numele său, care se traduce din italiană prin „șoarecele”.

Fiat a spus într-o declarație că „Topolino aduce o nouă noțiune de dolce vita pe străzile orașului”. Dar, în afară de împărtășirea unei imagini și nume, compania ne-a lăsat în întuneric cu privire la prețul și specificațiile exacte ale viitorului vehicul electric.

La rândul său, viteza maximă a lui Citroen Ami este de aproximativ 50 kmh, cu o autonomie de 75 km cea ce îl face perfect pentru drumurile orașelor europene.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.