Recentul val de angajări pentru proiectul Titan al Apple, care ar putea da naștere până în 2019 primului vehicul electric produs de compania americană, a generat noi speculații cu privire la caracteristicile viitoarei mașini, care ar putea avea plăcuțe de înmatriculare electronice, scrie CNBC.
AppleCarFront
Compania condusă de Tim Cook a angajat în ultimul an sute de specialiști la divizia auto care funcționează sub numele de cod Proiectul Titan, printre care Johann Jungwirth, fost director de cercetare al Mercedes-Benz și Rónán Ó Braonáin, acesta din urmă fiind recrutat de la Reviver, un start-up american care se ocupă de dezvoltarea „primei plăci de înmatriculare electronice din lume”, potrivit profilului de LinkedIn al lui Ó Braonáin.

O eventuală decizie a Apple de a dezvolta plăci de înmatriculare electronice ar putea genera schimbări majore în activitățile de înregistrare și prelucrare a datelor privind mașinile aflate în circulație pe șoselele din SUA și ar facilita procedurile de reînnoire pentru plăcuțele care au expirat.

Mai mult, tehnologia ar contribui la automatizarea completă a vinietelor și a parcometrelor, precum și la dezvoltarea programelor de car-sharing, notează Electrek.

Printre cele mai mari obstacole în calea noii tehnologii se numără vulnerabilitatea în fața atacurilor cibernetice și eventualele erori de afișaj cauzate de vremea sau condițiile de drum nefavorabile.

Sursa: profit.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.