Noua generație Dacia Sandero, inclusiv în versiunea Stepway, a devenit vedeta pieței auto din Franța, în luna ianuarie, relevă date analizate de Profit.ro. Într-un context nefavorabil, cu o piață în scădere, modelul fabricat în Maroc și la Mioveni a reușit să devină, pentru prima dată, cea mai vândută mașină de pe piața franceză.

Dacia Sandero ajunge în top în tot mai multe țări ale Europei. După ce a devenit numărul unu în Spania, unde a depășit popularul model spaniol SEAT Leon, Sandero a devenit lider și în cea mai mare piață a mărcii Renault, Franța. Luna trecută, Sandero a reușit să cumuleze aproape 9.000 de exemplare, cu cele două generații. Noul Sandero a raportat 7.249 unități înmatriculate, ceea ce l-a plasat automat pe locul al doilea al Topului celor mai vândute mașini din Franța.

Vechiul Sandero a înregistrat și el 1.636 unități vândute, respectiv stocurile dealerilor. În acest fel, Sandero însumează 8.885 de automobile înmatriculate, depășind cu aproape 1.000 de unități Peugeot 208. Modelul românesc a atins o cotă de piață excelentă, de 7% (5,7% plus 1,3%). Anul trecut, Sandero avea doar 2,5% din piața de autoturisme franceză.

Dacia Sandero costă pe piața franceză 8.290 euro, fiind cel mai ieftin automobil nou disponbibil la dealeri. Cu toate subvențiile și primele de casare, Sandero poate fi cumpărat cu 5.690 euro, o sumă cu care îți poți cumpăra cu greu chiar și un vehicul rulat în stare bună de funcționare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.