Hyundai Motors a confirmat inițial că a purtat discuții cu Apple pe tema construirii unei mașini electrice pentru compania americană, dar câteva ore mai târziu Hyundai a eliminat orice referire la Apple. Despre așa-zisa ”mașină Apple” (Apple car) se vorbește de ani buni și dacă va exista ea va fi asamblată de o companie auto, fiindcă ar fi extrem de scump și complicat ca Apple să construiască de la zero o uzină și să pună la punct un lanț de furnizori. Apple este celebră și pentru discreția sa, astfel că anunțul Hyundai sigur i-a enervat pe americani. Acțiunile Hyundai au urcat cu 20%, o creștere bruscă ce nu s-a mai întâmplat din 1988. Au urmat însă retractări numeroase ale declarației.

Hyundai a spus apoi că se numără printre mai mulți producători auto cu care Apple a discutat și apoi a retractat, scoțând partea cu alte companii auto. Puțin mai târziu a fost eliminată și referirea la Apple. Este știut faptul că Apple ține mult la discreție, iar ceea ce a făcut Hyundai este considerat de cei de la Apple ca fiind o gafă de proporții.

Apple lucrează la un model de mașină autonomă care va dispune și de o baterie revoluționară, iar dacă va fi ca proiectul să se concretizeze, nu se va întâmpla mai repede de 4 ani, spuneau înainte de Crăciun surse citate de Reuters. S-a vorbit și în trecut despre o posibilă mașină Apple: compania a pus în 2014 la treabă o echipă în acest sens, dar câțiva ani mai târziu a abandonat aproape total proiectul, dar a reluat eforturile în 2019.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.