Volvo Cars a raportat cel mai bun semestru din istorie și la capitolul venituri și profit, în intervalul iulie – decembrie 2020, subliniind succesul pe care compania l-a avut în revenirea după impactul pandemiei de coronavirus. Luna trecută, suedezii anunțaseră performanțele istorice de vânzări, scrie profit.ro

Volvo Cars a înregistrat venituri de 15 miliarde euro și un profit operațional de 940 milioane euro. Profitul companiei a crescut cu 8,2% în perioada analizată, iar veniturile cu 4,9%. Marja profitului a ajuns la 6,3%, considerată foarte bună de reprezentanții companiei.

Cifrele reprezintă „cea mai bună jumătate de an” din istoria Volvo Cars, în termeni financiari, ca urmare a unei cereri foarte mari de automobile din gama Recharge. Volumul vânzărilor în cele șase luni s-a ridicat la 391.751 automobile, cu 7,4% mai multe decât în intervalul similar din 2019, de asemenea un record semestrial pentru istoria companiei.

Pe întreg anul 2020, compania suedeză deținută de holdingul chinez Geely a obținut venituri de 26 miliarde euro și un profit operațional de 840 milioane euro ca efect al pierderilor înregistrate în primele șase luni ale anului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.