Grupul auto german BMW a publicat miercuri o serie de rezultate financiare record, în condițiile în care a rămas, pentru al 11-lea an consecutiv, cel mai mare producător mondial de automobile de lux, informează Bloomberg.
BMW logo pe roti
BMW a precizat că în 2015 profitul său net a crescut cu 10% până 6,4 miliarde euro în condițiile în care a vândut un număr record de 2,25 milioane automobile mărcile BMW, Mini și Rolls-Royce. Vânzările de automobile marca BMW au crescut cu 5,2% până la 1,91 milioane automobile. Profitul operațional a crescut și el cu 5,2% până la 9,59 miliarde de euro iar cifra de afaceri a înregistrat un avans de 15%, până la 92,2 miliarde euro.

În aceste condiții, BMW va propune la Adunarea generală un dividend de 3,20 euro pentru fiecare acțiune ordinară, față de 2,90 euro pe acțiune în 2014, precum și un dividend de 3,22 euro pentru fiecare acțiune preferențială.

Constructorul auto urmează să dea publicității rezultatele anuale detaliate în data de 16 martie.

BMW a aniversat luni 100 de ani de la debutul operațiunilor prin prezentarea unui nou concept denumit „BMW Vision Next 100”, conceput să anticipeze și să răspundă nevoilor viitoare de mobilitate ale oamenilor.

Sursa : agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.