Ca să plătească mai puţin pentru asigurarea RCA, şoferii ar putea avea posibilitatea să îşi „şteargă” istoricul accidentelor auto. În prezent, companiile de asigurări majorează tarifele RCA pe baza daunalităţii clientului.

accident1

Un accident minor îi poate scumpi poliţa RCA unui şofer chiar şi cu câteva zeci de procente. Ca sa nu se mai ajungă la aşa ceva, Autoritatea de Supraveghere Financiară propune ca şoferii să îşi poată răscumpăra greşelile auto.

Dacă aleg să plătească pentru reparaţii în locul companiei de asigurări, incidentul este eliminat din istoric, anunţă televiziunile de ştiri.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să oblige şapte dintre cele nouă firme de asigurări care emit poliţe de asigurare obligatorie a autovehiculelor (RCA) să reanalizeze metodele folosite pentru stabilirea tarifelor RCA. Societăţile de asigurare trenbuie să justifice şi modul de calcul al tarifelor RCA şi apois să transmită noile preţuri rezultate către ASF, a anunţat instituţia. ASF cere ca remedierea problemelor să fie făcută în cel mult o lună.

Ca să îşi cureţe trecutul, asiguratul trebuie să achite din buzunarul propriu despăgubirea care, altfel, ar fi fost plătită de compania de asigurări.

Dar, în cazul unor accidente minore, pentru şofer este mai profitabil să plătească reparaţiile decât să achite pentru o perioadă lungă de timp o asigurare RCA mai scumpă.

Aceasta este una dintre propunerile înaintate de ASF pentru legea asigurărilor RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să grăbească şi achitarea daunelor de către companiile de asigurări. Cele care vor întârzia ar urma să plătească dobânzi penalizatoare.

Prim-vicepreşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), Coca Constantinescu, a anunţat că se aşteaptă la o scădere a preţului poliţelor RCA, după ce va fi aplicată noua legislaţie.

Şoferii care vor dori să cumpere RCA doar pentru o lună, vor trebui să încheie un contract-cadru cu firma de asigurare în baza căruia va fi apoi încheiată poliţa RCA.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.