gaze-de-esapamentPrimarii din Paris, Madrid, Atena si Mexico City s-au angajat in mod oficial sa elimine pana in 2025 masinile diesel, anuntul fiind facut la o conferinta de mediu in Mexic, scrie The Guardian. Unele orase vor elimina total masinile pe motorina, altele vor face acest lucru doar pentru zona centrala si in paralel se promit investitii pentru impulsionarea masinilor electrice si hibride.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a avut initiaitva la conferinta de mediu C40, desfasurata in Mexic, capitala Frantei fiind deja celebra pentru masurile hotarate luate impotriva diesel-urilor. Masurile de interzicere a diesel-ului vor functiona doar daca exista o alternativa in hibride si  masini100% electrice, asta insemnand ca aceste masini sa fie la preturi acceptabile, autonomia sa fie multumitoare si sa exista posibilitatea de producere a energiei electrice necesara incarcarii unui numar mare de masini.

Problema cu dieselul este ca, desi arde mai incet si mai eficient, produce mai putina caldura si are si emisii de particule. Acestea reprezinta „calcaiul lui Ahile” pentru diesel si de aceea in SUA este considerat un combustibil murdar si industria il respinge cu tarie. Inhalarea acestor particule poate duce la iritatii ale ochilor si nasului si poate facilita aparitia de probleme respiratorii, iar la cei care au deja probleme respiratorii, dieselul le agraveaza.

O inlaturare totala a automobilelor diesel de pe piata este imposibila – parcul auto de autoutilitare si de autobuze este alcatuit in mare parte din diesel-uri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.