Suzuki, al patrulea mare producător auto nipon, a confirmat miercuri că a utilizat metode de testare a emisiilor și a eficienței combustibilului care erau diferite de cele impuse de autoritățile de reglementare din Japonia, dar susține că testele adecvate au arătat că nu este necesară modificarea datelor, transmit Bloomberg și Reuters.
suzuki
Sunt afectate 16 modele vândute în acest moment în Japonia.

Testele incorecte au fost începute în 2010, sunt afectate aproximativ 2,1 milioane de vehicule, dar discrepanța între date nu afectează niciun vehicul Suzuki vândut peste hotare, a anunțat compania niponă.

Președintele Osamu Suzuki și-a cerut scuze după ce, în urma publicării informațiilor, acțiunile Suzuki au scăzut la Bursa de la Tokyo cu 9,4%, cel mai semnificativ declin din ultimii șapte ani.

În anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie, Suzuki a vândut în Japonia 22% dintre cele 2,86 milioane de vehicule livrate pe plan mondial.

Capitalizarea de piață a Suzuki se ridică la aproximativ 11,7 miliarde de dolari, iar anul acesta acțiunile au scăzut cu 29%.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.