vw-masiniGrupul auto german Volkswagen AG a ajuns la un acord cu autoritățile americane de reglementare pentru repararea sau răscumpărarea a 80.000 de automobile mărcile Audi, Porsche și Volkswagen echipate cu un motor diesel de 3.0 litri, au declarat marți pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Conform acestui acord, grupul Volkswagen va răscumpăra un număr de aproximativ 20.000 de SUV-uri mai vechi mărcile Audi și Volkswagen și de asemenea va soluționa o problemă de software la aproximativ 60.000 de autoturisme și SUV-uri noi mărcile Porsche, Audi și Volkswagen, au precizat sursele.

Volkswagen a acceptat deja să plătească o sumă de 10,3 miliarde de dolari pentru a răscumpăra până la 475.000 de automobile echipate cu un motor diesel de 2.0 litri însă până acum nu a ajuns la un acord pentru cei care au un automobil echipat cu un motor mai mare. Un eventual acord cu aceștia din urmă ar reprezenta un pas important în soluționarea unei crize care a izbucnit anul trecut când grupul german a recunoscut că, în perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Începând din 2015 Volkswagen nu are voie să mai vândă vehicule diesel în SUA și până acum nu a luat încă o decizie dacă va relua comercializarea acestor vehicule pe piața din SUA.

În România, recent, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a informat că autoritățile române nu au inițiat niciun demers pentru sprijinirea românilor care dețin autoturisme Volkswagen, în sensul despăgubirii acestora în urma prejudiciilor suferite după ce constructorul auto german a instalat în mod ilegal softuri care au permis manipularea testelor privind stabilirea standardelor de emisii.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.