BMW

Există în lume locuri în care protectia vieții umane, chiar și din spatele geamurilor fumurii este esențială – fie că vorbim de celebrități, fie că sunt oameni politici și diplomați de rang înalt, fie pur și simplu vedete locale. Anul acesta, nemții de la BMW și-au îndreptat atenția și către acest segment de oameni aducănd pe piață un nou model – BMW X5 Security Plus.

BMW X5 Security Plus este versiunea blindată a celei de-a treia generaţii BMW X5, cunoscută şi sub denumirea F15. Dacă te întrebi unde e blindajul, având în vedere că maşina arată la fel ca un model normal, ce puțin dacă o privești din exterior. Răspunsul vine după ce te uiţi la pozele din galeria foto, unde maşina a fost ciuruită cu sute de gloanţe, dar totuşi nici unul dintre ele nu a ajuns în interior.

Diferenţa este în detalii spune un proverb actual, iar X5 Security Plus e campion la detalii ascunse.Geamurile F15 sunt groase cât o palmă de om pusă pe verticală, uşile găzduiesc plăci din oţel gros, îmbinările dintre elementele de caroserie şi montanţi sunt sigilate, iar anvelopele run flat îţi permit să îţi continui drumul, chiar dacă au fost ciuruite. Naşina produsă de nemți poate să ţină piept unui asalt cu mitraliere AK47, ceea ce spune destul de multe.

Conform informaţiile furnizate de BMW, singurul motor disponibil va fi V8-ul de 4,4 litri pe benzină de pe varianta xDrive50i, care produce 450 CP şi 650 Nm – suficient pentru situaţiile în care trebuie să o rupi la fugă. Totodată, suspensia şi frânele au fost modificate pentru a se înţelege cât se poate de bine cu plusul de greutate adus de blindajul extrem de greu.

Pe lângă versiunea Security Plus, BMW va produce la fabrica din Spartanburg, Statele Unite şi versiunea Security, care vine cu un blindaj ceva mai uşor.

Cele două modele vor fi prezentate la Salonul Internaţional GPEC (General Police Equipment Exhibition and Confrence) 2014 de la Leipzig, care se desfăşoară în perioada 9-11 septembrie. Tot acolo, BMW va prezenta şi un X5 Security cu o dotare ceva mai neobişnuită: o targă de elicopter, care permite transportarea rapidă şi în siguranţă la spital a unei persoane protejate sau la un elicopter de salvare într-un caz de urgenţă medicală

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.