Mașinile cu normele de poluare Euro 0, 1, 2 sau 3 ar trebui cumva îndepărtate de pe piață și trebuie gândită pentru anul viitor o modalitate de a face acest lucru, în așa fel încât să nu fim atacați la Curtea Europeană de Justiție, a declarat, marți, la un eveniment pe teme de mediu, ministrul de resort, Grațiela Gavrilescu.

„Nu numai că România trebuie să-și facă țintele, dar este normal să putem să îndepărtăm din casele noastre și din instituțiile mari toate echipamentele electronice și electrocasnice care sunt, în momentul de față, mari consumatoare de energie. Toate trebuie făcute în sensul de a diminua reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și emisiile de CO2, și aici fac referire la Programul «Rabla». În același timp, trebuie să ne gândim foarte bine pentru anul viitor la o metodă prin care toate mașinile care au Euro 0, 1, 2, 3 să fie cumva îndepărtate de pe piață. Acest lucru trebuie să fie făcut numai printr-o asumare, dar și printr-un mod în care să nu putem fi atacați la Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene”, a spus Gavrilescu, scrie Agerpres.

În București a fost deja pregătit un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete. De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei. Și pentru cele înmatriculate în București sau Ilfov, sub Euro 3, interdicția va fi valabilă de anul viitor. Pentru celelalte mașini va trebui plătită vinieta, de 75 de lei/lună și 900 lei pe an.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.