Bhwk32k

Peste 60 de piloți din România, Ucraina, Turcia, Polonia, Italia, Ungaria și Bulgaria vor lua startul la cel mai mare eveniment de drift din ultimii 5 ani organizat în Estul Europei, etapa a doua a Campionatului Național 2016 powered by Amuse, care va avea loc în perioada 25-26 iunie în jurul Casei Poporului și unde sunt așteptați aproximativ 30.000 de spectatori, anunță Romanian Drift Community.

Va fi cea mai mare desfășurare de forțe la o competiție de profil organizată vreodată în România, iar maeștrii derapajelor controlate vor iniția driftul la o viteză de peste 150 de kilometri la oră într-un unghi de 90 de grade.

Unde are loc evenimentul de drift?

Circuitul va fi amenajat între Calea 13 Septembrie și Bulevardul Națiunilor Unite, cu punctul maxim de interes în Piața Francofoniei, acolo unde se vor executa cele mai agresive manevre de pilotaj din istoria motorsportului românesc.

„Cu siguranță este evenimentul pe care îl așteaptă toți împătimiții acestui sport și nu numai. Driftul reușește să atragă zeci de mii de spectatori la competițiile din Japonia și SUA, iar acum, la București, cred că ne vom apropia din punct de vedere organizatoric cu un astfel de concurs. Va fi cel mai mare traseu din istoria acestui sport în România”, a declarat Denis Manea, președintele Comisiei de Drift din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Printre cei care vor lua startul în competiția de la București se numără ungurul Marton Zoltan, multiplu câștigător în King of Europe, ucraineanul Dimitryi Illyuk, triplu campion național și câștigătorul Campionatului Europei de Est în 2014, bulgarul Stefan Stefanov, câștigătorul International Drift Grand Prix de anul acesta, dar și turcul Timur Pomak, campionul Turkish Drift Series.

Cine e favoritul publicului din Romania?

Favoritul românilor rămâne Călin Ciortan, cel mai bine cotat pilot autohton al momentului, ce are în palmares două titluri de campion european pe echipe.

De altfel, cei mai buni piloți români vor fi prezenți pe grila de start a evenimentului de pe 25-26 iunie, în frunte cu campionul național en titre Sorin Ene, instructorii Academiei de Drift, Gabi Imre și Marius Mitrache, câștigătorul primei etape din acest sezon, Răzvan Frățianu, câștigătoarea Queen of Europe 2014, Ramona Rusu, cel mai tânăr pilot român de drift, Alin Grădinaru, dar și Iulian Jumuga, Cătălin Trifan, Ilarion Grigorici, Alex Ciulean, Radu Moise, Radu Văduva, Istvan Szabo, Cătălin Olteanu sau soții Corina și Daniel Popescu.

De asemenea, au fost confirmați și cei mai buni 8 piloți bulgari ai momentului, printre care și Kristalina Stefanova, cea mai tânără femeie-pilot din lumea driftului mondial, la doar 15 ani.

Prețul unui abonament pentru cele două zile este de 40 de lei și poate fi achiziționat de pe Eventim și bilete.ro, în timp ce doar pentru calificările de sâmbătă un bilet costă 22 de lei, iar pentru battle-urile de duminică va putea fi cumpărat cu 33 de lei. De asemenea, în cele două zile, tichetele vor fi disponibile și la intrare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.