Ferrari F80

La lansarea Ferrari LaFerrari de la Geneva, declaraţia de forţă din partea producătorului italian a fost destul clară pentru Lamborghini şi McLaren: conceptul Ferrari F80 vine însă dintr-un univers paralel şi trece la următorul nivel, lăsând în spate linia cu care ne-au obișnuit italienii și ducându=ne într-un viitor aproape sigur.

Prototipul Ferrari F80 a fost imaginat, creat si transpus in pixeli de către designerul Adriano Raeli, un italian care nu este contrâns de imaginația producătorului de la Maranello. F80 îşi propune să fie „un monopost de F1 care poate circula legal pe drumurile publice” şi se inspiră din proiectul din aviaţie NGAD (Next Generation Air Dominance), proiect conceput de guvernul SUA, având data de start 2025.

Ca să vedeţi că Ferrari F80 e pus pe fapte mari chiar şi din postura de studiu de design, avem şi specificaţiile pe care designerul le vede demne de amploarea creaţiei sale: F80 ar trebui să fie propulsat de un motor V8 biturbo de 900 CP asistat de un sistem KERS (similar cu cel utilizat de Ferrari LaFerrari) care mai contribuie cu 300 CP.

Oricum am privi ecuaţia de mai sus, rezultă un Ferrari F80 care ar putea accelera de la 0 la 100 km/h în ceva mai puțin timp de două secunde şi ar fi capabil de atingerea unei viteze maxime de 500 km/h, în condiţiile în care masa totală ar fi cotată undeva la doar 800 kg. Incredibil, nu-i așa?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.