Dacia Duster Pick-up a luat ”naștere” oficial. SUV-ul românesc a fost transformat special pentru a răspunde cerinţelor celor de la OMV Petrom, care au comandat deja peste 500 de astfel de vehicule. Primele zece bucăți Duster Pick-up au fost înmânate marţi, 7 octombrie 2014, chiar în curtea uzinei Dacia de la Mioveni.

Evenimentul de predare al cheilor celor zece vehicul a avut loc în prezenţa lui Nicolas Maure, Director General Grup Renault România, a lui Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Explorare şi Producţie şi a lui Stelian Ion, Director General al SC Romturingia SRL.

Utilitarele Duster Pick-Up sunt derivate din SUV-ul clasic 4X4 de serie şi sunt echipate cu motorul 1.5 dCi, de 110 CP. Acestea au fost modificate pentru a răspunde nevoilor industriei de petrol şi gaze și oferă o cabină cu două locuri, prevăzută cu o lunetă de dimensiuni medii, protejată de un grilaj. Cabina este ranforsată exterior, în timp ce bena are o lungime de 1,7 metri și poate fi încărcată cu până la 450 de kilograme.

”Duster Pick-Up ilustrează capacitatea Dacia de a răspunde solicitărilor clienţilor cu produse adaptate nevoilor acestora. În acest caz, este vorba despre OMV Petrom, grup cu care avem o colaborare fructuoasă şi de lungă durată. În acelaşi timp, Duster Pick-up reprezintă un nou etalon în parteneriatul cu Romturingia, una din cele mai importante societăţi specializate în conversii de vehicule şi în amenajarea de caroserii din România. Sunt convins că Duster Pick-up se va dovedi soluţia potrivită la toate solicitările clientului nostru”, a declarat Nicolas Maure, Director General Grup Renault România.

”Vehiculele utilitare de teren sunt esenţiale pentru activitatea noastră. OMV Petrom are peste 9.000 de sonde active, care necesită monitorizare şi mentenanţă. Multe dintre ele sunt situate departe de drumurile naţionale şi de aici apare necesitatea unor vehicule de teren cu care să putem transporta şi echipamente. Sunt mulţumit că vom putea folosi vehicule româneşti şi pentru aceste sarcini, în condiţiile în care vom putea reduce şi costurile în acelaşi timp”, a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de activităţile de Explorare şi Producţie.

”Proiectul de transformare al modelului Duster în versiune Pick-Up a reprezentat pentru noi o adevărată provocare căreia i-am făcut faţă prin mobilizarea tuturor echipelor noastre. Suntem mândri de rezultatul obţinut şi de faptul că am reuşit, într-un termen scurt conform standardelor industriei auto, să oferim soluţia potrivită la cerinţele unui caiet de sarcini foarte exigent”, a precizat la rândul său Stelian Ion, Director General SC Romturingia SRL.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.