Tesla adaugă o noua locație pentru un centru de inginerie și design, dar și un alt „Gigafactory”, la Berlin, Germania.

Elon Musk a anunțat marți planurile fabricii în cadrul unui spectacol de premiere în Germania, transmite CNBC. Noul Gigafactory va fi a patra fabrica pentru masinile Tesla.

„Toată lumea știe că ingineria auto germană este excepțională, cu siguranță. Acesta este o parte din motivul pentru care vom deschide urmatoarea Gigafabrica în Germania ”, a spus Musk. „De asemenea, vom crea un centru de inginerie auto și design la Berlin, deoarece Berlinul are unele dintre cele mai bune centre de design din lume.”

Gigafactory se alătură fabricilor din Nevada și New York, precum și celei din Shanghai, care se afla în prezent în construcție. Din informatiile furnizate de producatorul de masini electrice, Tesla dezvăluie că sedanele Model 3 și viitoarea masina Model Y, un SUV încrucișat, ar putea fi produse in fabrica europeană.

Se pare că Musk a dorit să adauge o fabrică europeană la linia sa. Tesla a achiziționat firma de producție și proiectare germană, Grohmann Engineering, în 2016, aducand alaturi de Musk pe Grohmann pentru constructia unei Tesla Gigafactory în Germania.

În ceea ce privește motivul pentru care Tesla își numește facilitățile sale giga-fabrici, site-ul web al Tesla spune că „numele Gigafactory provine de la cuvântul „ Giga ”, unitatea de măsură reprezentând„ miliarde ”. Gigafactory va fi construit in secțiuni și va continua să se extindă după aceea. „

Gigafabricile Tesla sunt concepute pentru a fi alimentate în principal cu energie solară fiind fabrici cu zero consum de energie din retea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.