xxxsterge

Numărul automobilelor Volkswagen la care emisiile de dioxid de carbon au fost subevaluate este cu mult sub estimările iniţiale, a anunţat miercuri grupul german, eliminând unul dintre scandalurile de poluare în care a fost implicat în ultimele trei luni, care l-ar fi putut costa 2 miliarde de euro.

Grupul a identificat numai „devieri uşoare”, la doar 36.000 de automobile, din cele 800.000 investigate, transmite Bloomberg.

Chiar dacă ar putea înregistra „un impact economic minor” din cauza acestei probleme, Volkswagen a precizat că nu mai riscă posibile costuri de până la 2 miliarde de euro.

În urma informaţiei, acţiunile VW au urcat cu 4,8%, la 130 de euro, cel mai mult după 30 noiembrie.

Volkswagen a dezvăluit în noiembrie că a subevaluat nivelul consumului de carburant şi al emisiilor de dioxid de carbon ale vehiculelor, amplificând criza legată de manipularea testelor de poluare ale automobilelor diesel.

Grupul, care a alocat până acum 6,7 miliarde de euro pentru rechemarea în service a automobilelor diesel, a înregistrat treptat progrese în tratarea crizei. Producătorul auto se apropie de un acord cu autorităţile de reglementare pentru o soluţie ieftină de înlocuire a softurilor care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor, instalate pe 8,5 milione de automobile din Europa.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.