volkswagen logoGrupul auto german Volkswagen a constituit un provizion de 7,8 miliarde de euro pentru a acoperi costurile operațiunilor de răscumpărare a automobilelor diesel cu motoare echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare, a declarat joi directorul general de la Volkswagen, Matthias Müller, informează The Wall Street Journal.

De asemenea, Volkswagen, care în primul trimestru a fost cel mai mare constructor auto mondial, a pus deoparte alte 7 miliarde de euro pentru acoperirea „riscurilor juridice” care decurg din scandalul „Dieselgate”, care includ comisioane juridice, posibile amenzi și despăgubiri.

„Grupul Volkswagen este suficient de robust pentru a face față acestei poveri financiare”, a declarat Matthias Müller.

Ambele costuri sunt incluse în suma de 16,2 miliarde de euro pe care Volkswagen a anunțat încă de săptămâna trecută că a alocat-o pentru a face față costurilor scandalului manipulării emisiilor poluante, însă este pentru prima dată când constructorul auto oferă detalii cu privire la aceste costuri.

Anul trecut, Volkswagen a înregistrat o pierdere netă de 1,58 miliarde de euro, chiar dacă a vândut 10 milioane de vehicule iar cifra sa de afaceri a crescut cu 5,4% până la 213 miliarde de euro.

Detaliile publicate joi mai arată că marja de profit la marca Volkswagen a scăzut în 2015 până la 2% de la 2,5% în 2014. De asemenea, marja de profit la divizia de automobile de lux Audi AG a scăzut semnificativ la 8,8% de la 9,6% în timp ce în cazul diviziei de automobile sportive a rămas nemodificată la 15,8%.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.