masini de politieAmenzile primite pentru încălcarea regulilor de circulaţie s-au majorat de duminică, după ce punctul de amendă a crescut de la 105 de lei la 125 de lei, odată cu salariul minim brut pe economie care a urcat si el de la 1.050 de lei la 1.250 de lei.

Potrivit legislaţiei din ţara noastră, un punct-amendă pentru încălcarea regulilor de circulaţie reprezintă 10% din valoarea salariului minim pe economie, astfel că este, începând de duminică, de 125 de lei, faţă de 105.

Prin această creştere, cea mai mică amendă este de 250 de lei, faţă de 210 lei cat a fost pana in 30 aprilie, iar cea mai ridicată amendă ajunge la 12.500 de lei. Potrivit Codului Rutier, amenzile pentru abaterile la regulile de circulaţie se calculează de la două puncte de amendă în sus.

Pentru şoferii care depăşesc cu puţin viteza legală, amenda este echivalentul a trei puncte. Aici, de duminică, sancţiunea a crescut de la 315 lei la 375 de lei. Pentru conducătorii auto care sunt prinşi fără centura de siguranţă, amenda a crescut tot la 375 de lei, faţă de 315 cat era pana mai ieri. În cazul şoferilor prinşi că au consumat băuturi alcoolice, amenda va putea ajunge chiar şi la 2.500 de lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.