Pentru mulți dintre români, cumpărarea unei mașini poate însemna rate. Multe rate. Atunci, aceștia sunt puși să aleagă de multe ori între leasing sau credit auto. Care sunt însă diferențele dintre cele două tipuri de credite?

leasing credit

Atât leasingul cât şi creditul auto presupun achiziţia bunului în rate lunare. Diferenţa majoră între leasingul (financiar) şi creditul auto ţine de dreptul de proprietate asupra automobilului. În cazul contractului de leasing, proprietar este firma de leasing, de la începutul contractului şi până la încheierea acestuia. În schimb, la un credit bancar, clientul este proprietarul maşinii.

O altă diferență mare este în ceea ce privește momentul rambursării anticipate. La un contract de leasing, clientul nu poate rambursa anticipat tot creditul mai devreme de un an, deoarece legea interzice ca un contract de leasing să aibă o durată mai mică de 12 luni. Această limitare nu apare însă la creditele auto.

Un avantaj al leasingului este acela că permite negocierea contractelor la nivelul conditiilor contractuale (este posibila obtinerea unor avantaje). În plus, garantarea leasingului se face prin gajarea bunului vizat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.