O companie din Slovacia a prezentat joi, la Monaco, o maşină zburătoare de peste 1 milion de dolari, anunţând că este pregătită să primească precomenzi, primele livrări urmând să aibă loc îm 2020, relatează Reuters.

AeroMobil Flying Car, expusă la Top Marques Monaco, se poate transforma în vehicul zburător în mai puţin de trei minute.

Aripile vehiculului sunt retractabile, astfel încât se pot plia sau desface, pentru a circula pe drumuri publice sau să zboare.

Compania, unul dintre dezvoltatorii unor astfel de vehicule zburătoare, vrea să fabrice iniţial până la 500 de unităţi, la un preţ de 1,2-1,5 milioane de euro.

Pentru a decola, vehiculul are nevoie de un aerodrom sau de un alt loc autorizat, iar şoferii trebuie să aibă permis de conducere şi licenţă de pilotaj, a declarat directorul de comunicare al AeroMobil, Stefan Vadocz.

Înainte ca maşinile zburătoare să poată intra pe piaţă, trebuie să depăşească numeroase îngrijorări legate de siguranţa zborului.

Guvernele studiază deja cum să reglementeze dronele şi maşinile autonome, în timp de industria auto şi cea a aviaţiei lucrează la sisteme informatice şi la organizarea oraşelor, pentru a se asigura că vehiculele pot circula pe coridoare sigure.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.