Conform site-ului oficial al Lilium – o companie tehnologică din Germania – aceasta dezvoltă gama revoluționară de taxi aerian pentru a transforma modul în care călătorim. Dacă taxiurile zburătoare de la Lilium vor reuși să cucerească într-adevăr cerul în câțiva ani, așa cum a prezis compania, atunci acest lucru ar putea ajuta la remodelarea radicală a orașelor, reducând la minimum timpul general de navetă, precum și costurile totale implicate de călătorie pe distanțe mai lungi.

În comparație cu trenurile sau mașinile, taxele de zbor în viitor vor permite o flexibilitate sporită a rutelor, necesitând în același timp mult mai puțină infrastructură pentru a realiza același traseu. Acest lucru implică faptul că oamenii pot aștepta cu nerăbdare să trăiască în afara locului de muncă, în timp ce necesită mai puțin timp pentru a călători pentru aproximativ o gamă similară de costuri precum opțiunile de transport bazate pe transportul terestru.

O perspectivă asupra taxiurilor zburătoare aflate în perioada de pionierat

Designul impresionant al taxiurilor zburătoare de la Lilium oferă posibilitatea decolării verticale, precum și aterizării, la fel ca un elicopter. Mai mult, există prezența a 36 de motoare integral electrice – mai degrabă decât prezența aripilor. Întreaga unitate a caroseriei taxiului zburător este capabilă să găzduiască aproximativ 4 persoane împreună cu pilotul .

Demo-ul taxiului zburător dezvăluie o aplicație asemănătoare Uber. Clienții pot descărca aplicația de comanda a taxiurilor aeriene de pe smartphone-urile lor. La lansare, aplicația va folosi servicii bazate pe locație pentru a determina disponibilitatea celei mai apropiate platforme de aterizare pentru călătorie. Apoi, puteți introduce destinația și veți fi la curent cu zborurile estimate – permițându-vă să faceți rezervarea.

Deși ar putea părea că prețul pentru călătoria generală s-ar putea dovedi a fi costisitor, producătorii spun că pentru consumatorii platformei lor, aceștia vor avea acces la prețuri care vor fi extrem de competitive cu opțiunile de călătorie moderne. Avionul-mașină este capabil să parcurgă până la 300 km în doar 60 de minute. Experții dezvăluie că serviciul va fi disponibil în mai multe orașe ale lumii până în 2025.

Dr. Remo Gerber – Chief Commercial Officer la Lilium, dezvăluie că ei vorbesc fundamental despre un mijloc complet diferit de navetă pentru a asigura un transport mai rapid pe distanțe mai lungi. Compania crede că acest progres tehnologic va aduce în actualitate noi oportunități. Lilium este una dintre numeroasele companii care se îndreaptă spre cursa pentru a introduce taxiuri aeropurtate care tind să fie autopilotate și electrice în același timp. Compania a desfășurat primul test de succes în anul 2017. De atunci, principalul startup tehnologic din München a reușit să strângă peste 90 de milioane de dolari sub formă de capital de risc în câteva luni.

În primăvara lui 2020, Lilium a continuat cu organizarea primei decolări a avionului-taxi cu 5 locuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.