S-ar putea să pară că multe din știrile economice din zilele noastre sunt sumbre, cu inflația și creșterea ratelor dobânzilor și prăbușirea valorii NFT a acțiunilor Tesla. Dar întoarceți acea încruntare cu susul în jos, pentru că 2022 a fost un an record pentru Bentley, Lamborghini și Rolls-Royce! Ceea ce înseamnă că oamenii bogați încă se simt optimiști cu privire la economie. Și dacă oamenii bogați sunt optimiști în ceea ce privește economia, ei bine, ce ar putea merge prost?

Ferrari încă își strânge cifrele după un al doilea cappuccino și Porsche spune că își va înregistra scorurile obținute din vânzări după doar câteva ture de la Nürburgring, dar cel puțin unele dintre rezultate sunt deja disponibile și sunt roz. Să începem cu producătorul auto din Bologna, Lamborghini.

Anul trecut, Lamborghini a livrat 9.233 de mașini, un nou record de vânzări. SUA a fost piața numărul unu, cu 2.721 de mașini livrate dar trebuie menționat că și vânzările generale au crescut cu 10% față de anul trecut. Chiar și Aventador a avut un an record (753 de mașini vândute), în ciuda producției care s-a încheiat în septembrie anul trecut. Aventador s-a retras la înălțimea abilităților sale – capacitatea de a-i determina pe cei proaspăt bogați să se despartă de sute de mii de euro pentru o mașină cu transmisie automată cu un singur ambreiaj. Cel mai popular Lambo? Ne pare rău să vă informăm că a fost Urus.

Bentley a livrat 15.174 de mașini în 2022, ceea ce a depășit cele 14.658 de mașini din 2021, care a fost și un nou record. În acest ritm, vor exista în curând mai multe mașini Bentley decât câini numiți Bentley, ceea ce spune ceva, deoarece acesta a fost al 15-lea cel mai popular nume pentru câinii masculi anul trecut. America a fost cea mai mare piață a lui Bentley și, deși Bentley, în mod foarte caritabil, nu dezvăluie cea mai importantă țară de pe acele două continente, am paria că rimează cu SUA și nu este Uruguay. Cel mai popular model Bentley? Suntem teribil de triști să raportăm că a fost Bentayga.

În altă parte a insulei care este înconjurată de Europa, dar nu face parte din ea, Rolls-Royce a vândut 6.021 dintre vehiculele sale extrem de confortabile în 2022, de asemenea, un record. Rolls se laudă de asemenea că, pe lângă vânzarea unui morman de mașini, acel mix a inclus o mulțime de mașini cu adevărat scumpe din ținuta sa Bespoke, spunând: „Comisioanele au fost și la niveluri record anul trecut, cererile clienților noștri devenind din ce în ce mai imaginative și exigente din punct de vedere tehnic. „. Suntem noi circumspecți sau detectăm un indiciu de exasperare în acea afirmație? „Mami, voi fi pur și simplu de neconsolat dacă nu-mi cumperi un Rolls-Royce Boattail și un ponei cu șase picioare!”

Rolls spune că mașina cea mai vândută costat o jumătate de milion de euro. Ce putem să spunem decât încercați mai mult, oameni bogați. Rolls este înțelept cu privire la câți bani a câștigat, dar se pare că ne-ar putea spune după un al treilea pahar de vin, susținând că „marca va aduce o contribuție semnificativă acționarului său principal”. Cel mai popular Rolls-Royce de anul trecut a fost Cullinan.

După cum am spus, încă așteptăm cifre de la alte companii, dar din ultimele rapoarte (vânzările Mercedes-Benz S-class au crescut cu 24% la sfârșitul trimestrului 3), lucrurile arătau grozav. Pe baza tuturor acestor vești bune, poate ar trebui să încetați să vă întrebați dacă vă permiteți să cumpărați un Lamborghini Huracán Tecnica și să vă întrebați dacă vă puteți permite să nu o faceți – asta în cazul în care aveți bani pentru mașina respectivă. Dar încearcați să fții realiști cu privire la cât de grozav merge totul. Creșterea vânzărilor Lamborghini cu 10% de la an la an este bună, dar nu la fel de bună ca creșterea de 15% înregistrată într-un alt an record, 2007.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.