Au trecut câțiva ani de când Mercedes-Benz a introdus generația actuală CLA, ceea ce înseamnă că este timpul pentru o reîmprospătare. Dacă nu așezați noua mașină lângă cea veche, este posibil să nu observați actualizările de stil pentru Mercedes-Benz CLA 2024. Modificările exterioare sunt minime, deși fac mașina mai atractivă. Atât partea din față, cât și cea din spate au fost modificate, dar CLA este deja un sedan arătos, așa că nu suntem tocmai supărați că Mercedes nu a făcut mai mult pentru aspectul exterior al noii generații.

Ceea ce este cel mai interesant este motorul Mercedes-AMG CLA 45 S. Într-un fel, inginerii au reușit să scoată și mai multă putere decât înainte, aducând noul CLA la 416 CP — de la un motor de 2 litri. cu patru cilindri turbo. Aceasta este o creștere de 34 CP și suficient pentru a lansa CLA 45 S cu tracțiune integrală la 100kmh în patru secunde. Aceasta este, de asemenea, mai multă putere decât are un BMW E39 M5 realizat cu dublul de cilindri. (Generația anterioară AMG CLA 45 S a deținut odată recordul pentru cel mai puternic motor cu patru cilindri de serie, dar a fost recent răsturnat de motorul de 469 CP al noului hibrid C63, aparținând tot celor de la Mercedes-Benz.)

Sub modelul CLA 45 S se află CLA 35, care produce doar 302 CP și are nevoie de 4,8 secunde pentru a atinge suta de kilometri oră. Aceste cifre nu sunt nici pe departe la fel de impresionante ca ale fratelui său mai mare, dar să nu ne prefacem că un timp de sub cinci secunde de la zero la 100 kmh nu este rapid. CLA 35 beneficiază și de un sistem mild-hybrid care promite o tehnologie „aproape imperceptibilă” de pornire-oprire a motorului și poate adăuga 13 CP în plus atunci când este necesar.

Un model mai jos, la CLA 250 – considerat model de bază, care spre deosebire de celelalte este cu tracțiune față (tracțiunea integrală este opțională) și obțineți doar 221 CP. Dar are aceeași configurație mild-hybrid ca și CLA 35, ceea ce ajută versiunea de bază să atingă 100kmh în 6,3 secunde.

În interior, cea mai vizibilă schimbare este între scaune. Cu un sistem de infotainment îmbunătățit, vechiul controler trackpad nu mai este necesar și a fost eliminat. Pachetul de parcare și pachetul de oglinzi sunt acum standard, la fel ca și suportul pentru Apple CarPlay wireless și Android Auto. De asemenea, aveți la dispoziție o serie de opțiuni de culoare și tapițerie și mai există câteva opțiuni, cum ar fi un volan încălzit și un sistem de sunet Burmester îmbunătățit.

Prețurile nu au fost încă anunțate, dar Mercedes spune că CLA actualizat va ajunge la dealeri mai târziu în acest an.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.