O publicăție britanică a făcut un raport cu cele mai periculoase țări din Uniunea Europeană în care îți poți conduce mașina. Din păcate, drumurile din România se află în topul acestui clasament în partea opusă situându-se drumurile britanice, recunoscute ca cele mai sigure pentru șoferi.

Un raport realizat de Comisia Europeană a constatat că România a avut cele mai periculoase drumuri din cele 28 de state membre ale UE în anul 2018.

Țară noastră a avut cel mai mare număr de decese rutiere raportate la un milion de persoane, având constatate 96 de accidente soldate cu deces. Bulgaria și Letonia sunt următoarele pe lista țărilor periculoase pentru șoferi, cu 88 și 78 de accidente soldate cu deces la fiecare milion de locuitori.

Croația (77), Polonia (76) și Ungaria (64) sunt de asemenea, cu rate mari de deces pe șosele, în topul țărilor riscante. Studiul a constatat că în Marea Britanie au avut cele mai puține decese pe șosea din statele membre al UE, cu 28 de decese la un milion de oameni. Mai mult de 25.000 de decese au fost înregistrate pe drumurile din UE anul trecut, cu o scădere de doar un procent față de anul trecut.

Antonio Avenoso, directorul executiv al Consiliului European pentru Siguranța Transporturilor, a declarat: „Este foarte dezamăgitor faptul că numărul deceselor rutiere din UE nu au scăzut semnificativ în 2018. Este al cincilea an consecutiv în care nu s-au făcut înregistrat progrese pentru reducerea mortalității pe șosele. Cu toate acestea, există motive pentru a fi optimist pe viitor. Statele membre UE vor trebui să ia măsuri îndrăznețe: să crească nivelul de aplicare al legii, să ia măsuri pentru a soluționa problema vitezei la volan, conducerii preventive și a stopa consumul de alcool la volan dar trebuie și să se asigure că șoferii au parte de o infrastructură sigură, în special în orașe.

Rezolvarea problemelor legate de siguranța rutieră poate crea controverse, care pot fi amplificate de mass-media și rețelele de socializare, dar nu poate fi ignorată moartea a 70 de persoane în fiecare zi sau 500 de persoane pe săptămână pe drumurile din UE” a mai spus diplomatul european.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.